נדמה שכיום אין משפחה בישראל שלא מחזיקה בביתה גריל להכנת בשרים באירועים כאלה ואחרים.
אך באיזה גריל נבחר? גריל הפחמים המוכר והוותיק או שמא גריל הגז שתופס פופולריות לאחרונה? בדיוק בגלל זה החלטנו להרים את הכפפה ולבדוק אחת ולתמיד איזה גריל כדאי בדגש על הפן הבריאותי:
עשן
העשן הוא פרמטר בריאותי חשוב, כיוון והוכח בעבר שנשימה של עשן מנגל עשויה לפגוע בבריאות בדיוק כמו נשימה של עשן סיגריות בצורה פסיבית.
גריל פחמים – מזוהה מאוד עם העשן כחלק מתהליך הכנת הבשרים באמצעותו. לצערנו הוא מייצר עשן לאורך כל התהליך, מהרגע שהוא נדלק ועד שמכבים אותו.
גריל גז – תתפלאו, אך העשן בו קיים רק כשיש עליו בשר. לכן, הוא מייצר הרבה פחות עשן מגריל הפחמים. יתר על כן, נציין כי העשן הנוצר בגריל זה מקביל לעשן הוצר בזמן של הכנת אוכל באופן בייתי.
חומרים מסוכנים
גריל פחמים – כחלק מהדלקתו הוא פולט חומרים מסוכנים ואף רעילים שנדבקים לבשר וגם לבגדים שלנו. גם מאכזב וגם עם פוטנציאל גבוה לפגיעה בבריאות.
גריל גז – בכדי להפעיל אותו לא צריך שום עזרים חיצוניים, לחיצה אחת על כפתור מפעילה אותו בדרך אוטומטית. לכן, אם זה לא ברור, הוא לא מערב חומרים מסוכנים בעת השימוש בו.
איכות וטיב הבשר
עם כל הכבוד להנאה ולאטרקציה עצמה של הכנת בשרים, כדאי שמה שנאכל בסוף ישמור על בריאות לצד ערכים תזונתיים גבוהים.
גריל פחמים – אומנם מייצר לנו בדרך כלל בשר טעים בטעם צלוי, אך באותה נשימה מייצר בשר שברובו מפויח ושחור.
גריל גז – זוכה ביתרון גם כאן. גריל גז שומר על איכות הבשר הודות לכך שאינו מובנה על פחם. לכן, הבשר נותר גם נקי וגם בריא יותר. בנוסף, כיוון שהוא יותר קל לניקוי הסיכוי שיישארו בו שאריות ולכלוכים לפעם הבאה יחסית נמוך. משמע יתרון בריאותי נוסף.
בונוס: מה בריא יותר לאיכות הסביבה?
בימינו אנו, המהפכה הירוקה נמצאת בשיאה ומן הראוי שנתייחס אליה וניתן לה מקום גם כשמכינים בשרים על הגריל. לא?
גריל פחמים – פולט כמויות גדולות מאוד של פיח ועשן לאוויר ועל כן פוגע באיכות הסביבה. פייר? מבאס.
גריל גז – כאמור אינו מבוסס על הדלקת פחמים ולכן אינו מזהם את הסביבה ואת האוויר שאנו נושמים בפרט.
לסיכום,
אם הייתה לנו התלבטות מה בריא יותר – גריל פחמים או גריל גז, ניכר שהתשובה ברורה למדי. גריל גז בריא לנו מכל בחינה בהשוואה לגריל הפחמים: גריל גז אינו מייצר כמעט עשן בעת הפעלתו כמו גם חומרים מסוכנים. בנוסף, הוא שומר על בשר איכותי ובריא וגם על איכות הסביבה. מי אמר שבשר לא יכול להיות גם טעים וגם בריא? בתאבון.