מחלת האסטמה היא מחלה בריאות והיא לא "קוצר נשימה" לפי ההגדרה העממית שלה. יש לה יותר התבטאויות ולא רק קוצר נשימה. כיום יש מידע רב עליה וניתן להתמודד איתה בצורה תקינה. יש חשיבות לאורח חיים בריא, משאף ונטילת תרופות כדי להפוך את האסטמה למכשול קטן בחיים שלכם ולא למחלה שמכנת אתכם. על אף שיש מידע רב עדיין יש דברים שהמדע לא פתר או דברים שרובינו לא יודעים כי לא חקרנו לעומק. אז מה אתם לא יודעים על אסטמה? מה לא הבנתם לעומק עדיין? מה המדע לא יודע? הכל בכתבה הבאה.
דברים שלא יודעים על אסטמה
- בזמן התקף אסטמה לא חמור הנאדיות (תאים בריאות) לא נפגעות ויש בהן חמצן. הנאדיות הן המקום אליו מגיע החמצן ולכן עדיין יש נשימה קלה בזמן התקפים לא חמורים. במהלך ההתקף הריאות מייצרות הרבה ליחה והסמפונות מתרחבות, אך בהתקף קל לא חשים בזה כי כאמור הנאדיות לא נפגעות. ידע זה עוזר להבין שגם אם אתם חשים התקף קל בו אתם עדיין נושמים כדאי לטפל בו בצורה יסודית כיוון שהוא לא בהכרח מעיד על עוצמת התסמינים.
- אם עשיתם בדיקה אם יש לכם אלרגיות והתשובה הייתה שלילית – כלומר שאין לכם אלרגיות, זה לא אומר שאין לכם אסטמה. אמנם לעיתים יש תסמינים דומים ואנשים אלרגיים הם גם חולי אסטמה אך זה לא תמיד בא ביחד.
- רבים חושבים שאסטמה היא מחלה שיש בילדות ובבגרות היא עוברת. הם מבססים את טענתם על כך שיש מבוגרים ששנים כבר לא חוו התקף. אמנם זה נכון שיש מבוגרים שחווים הפסקה בהתקפים אך הם תמיד עלולים לשוב ולא כל המבוגרים חווים הפסקה. המחקר עוד לא הגיע לתשובה סופית בנושא זה וכל שנשאר הוא להמתין בסבלנות לתשובה ולנהוג בזהירות גם אם לא חוויתם התקף שנים.
- מחקר שנערך בקנדה הראה ששליש מהאנשים שהשתתפו במחקר והוגדרו כחולי אסטמה לא היו באמת חולים! אנשים רבים ממהרים להגדיר א תעצמם כחולים מבלי שעברו בדיקה יסודית, או שעברו בדיקה חלקית. יש מגוון סוגים של קשיים בנשימה אך זה לא תמיד אסטמה.
- אולי אתם חושבים שהדרך היחידה לטפל באסטמה היא באמצעות משאף. חשוב שתדעו שאורח חיים בריא וספורט מתון עוזרים מאוד להתמודדות עם אסטמה ומפחיתים התקפים. יש אנשים שדוגלים ברפואה אלטרנטיבית ולוקחים את העניין יותר רחוק אפילו – לא רוצים להשתמש כלל במשאף ותרופות כי הם חושבים שאורח חיים בריא יהווה פתרון מספק.
- לעיתים מוצאים קשר בין קשיים נפשיים לאסטמה.
לסיכום
אסטמה היא מחלה יחסית נחקרת אך כמו כל תחום במדע עוד יש הרבה מה לגלות! בוא לגלות על מחלות נוספות ואיך מטפלים בהן כאן: https://www.itsinyourmuscles.co.il.