בשנים האחרונות עלתה מודעות הציבור בנוגע לקשר בין הגוף לנפש.
כיום, כולנו יודעים שהגוף והנפש שלנו שלובים זה בזה ושהמצב הנפשי שלנו עשוי להשפיע באופן משמעותי על התחושות הפיזיות שאנו חווים וכן על בריאות הגוף שלנו.
כך, מצבים נפשיים שונים כגון: לחץ, מתח, דכאון, טראומה וחרדה עשויים לגרום לנשירת שיער מואצת ולירידה באיכותו.
נשירה זו עלולה להיות כרונית וקבועה ולגרום להידלדלות קיצונית ואף להתקרחות.
במאמר זה תוכלו לקבל מידע שיסביר לכם כיצד חרדה גורמת לנשירת שיער מואצת וכיצד ניתן לטפל בתופעה זו.
כיצד זה קורה?
החרדה עשויה להוביל לנשירת שיער בצורות שונות ומגוונות. להלן מספר דוגמאות לדרכים נפוצות בהן חרדה ומצב נפשי ירוד עשויים להוביל לנשירת שיער:
- מתח וחרדה עשויים לגרום לכיווץ ומתח שרירי באזורים רגישים כגון: העורף, הכתפיים, הלסתות והקרקפת. כיווץ השרירים בקרקפת ייפגע בזרימת הדם אל השיער ובתהליך חילוף החומרים התקין בזקיקי השיער. כך, מנגנון צמיחת השערה יפגע והשערות עלולות לנשור באופן מואץ.
- מחקרים שנערכו לאחרונה מוכיחים שיש קשר ישיר בין הפעילות הנוירולוגית לפעילות העצבית בזקיקי השיער. כך, החרדה עשויה לגרום לפעילות עצבית מוגברת בזקיקי השער שתוביל לנשירה מסוג טלוגן אפלוביום.
- לחצים וחרדות גורמים לשינויים הורמונליים ולשחרור של כמויות רבות של אדרנלין וקורטיזול. שחרור ההורמונים הללו עשוי להשפיע באופן ישיר על זקיקי השיער, להגביר את רגישותם ולהוביל לנשירה מהירה.
- מצבי לחץ וחרדה קיצוניים עשויים לעורר את פטריית הקנדידה. לפטרייה זו יש השפעה משמעותית על עור האדם והיא עשויה להוביל בין השאר לנשירת שיער קיצונית.
מה ניתן לעשות?
הטיפול בתופעה זו דורש התמקדות בשני חלקים: נפשי ופיזי.
החלק הראשון כולל טיפול בשורש הבעיה שכמובן ימנע את הנשירה עצמה. מומלץ לגשת לפסיכולוג מומחה, או לאיש מקצוע מוסמך שמטפל בחרדות ומנוסה בטיפול במקרים דומים למקרה שלכם. בעזרת איש המקצוע, תתחילו בתהליך בו תתגברו על החרדות שלכם ותצליחו להחזיר את החיים שלכם למסלולם הרגיל.
החרדה עשויה להעיב על החיים שלכם ולעורר אצלכם קשיים נפשיים ופיזיים רבים מלבד נשירת השיער. לפיכך, ברגע שאתם מרגישים שאתם סובלים מחרדה, פנו לאיש מקצוע שיסייע לכם לעבור את התהליך בקלות וביעילות.
החלק השני של הטיפול כולל התמקדות בתופעת נשירת השיער וטיפול בה. מומלץ לפנות לרופאים ולנסות להשתמש בתכשירים כימים או טבעיים המבטיחים לעצור את הנשירה המואצת. כמו כן, הקפידו על הרגלי תזונה בריאים הכוללים אכילת מוצרי מזון עם שומנים, אומגה 3, חומצות אמינו ומינרלים.
סובלים מחרדות באופן יומיומי ומעוניינים להפסיק לסבול? צרו קשר עם אורי פוקס שיסייע לכם לטפל בחרדות שלכם, להפחית את התחושות הקשות ולאפשר לכם לחזור להתנהלות יומיומית רגילה ונטולת חרדות.