למי החלקה יפנית מתאימה?
בעיקרון לכל מי שלא העביר את שיערו טיפול כימי כלשהו ורוצה שיער מאוד חלק, אולם יעילה במיוחד לבעלי/ות שיער מאוד מתולתל מאוד ומלא.
העקרונות של ההחלקה היפנית
החלבון האחראי על מבנה השיערה הוא חלבון הקראטין. חלבון זה, בדומה ליתר החלבונים, מורכב משרשרת של חומצות אמינו. בין חומצות האמינו נוצרים מגוון קשרים, ביניהם גם קשרי מימן וגופרית (S-S)- אותם אנו מנסים לפרק בביצוע ההחלקה היפנית. בעוד שפירוק קשרי המימן נעשה באופן פשוט יחסית (חפיפת השיער), את קשרי הגופרית יש לפרק באמצעות חומרים מחזרים. החומרים המחזרים גורמים לפירוק הקשר שנוצר בין אטומי הגופרית, מה שמביא בסופו של תהליך לפירוק המבנה המתולתל של השיערה. לבסוף, ע"מ שיהיה קיבוע של המצב שהתקבל נעשה שימוש בחומר מחמצן (או כפי שיקרא לו מעצב שיערך "מנטרל").
מחיר החלקה יפנית
קודם כל, חשוב לציין כי המחיר תלוי מאוד בכמות השיער ובאורכו. כלומר, המחירים הגבוהים ביותר ייגבו מבעלי/ות שיער שופע וארוך בעוד שבעבור שיער דליל וקצר יותר התשלום הנדרש יהיה לפעמים נמוך באופן משמעותי.
כל כמה זמן צריך לחדש את ההחלקה?
בגדול- כל 6 חודשים.
בקטן- תלוי. באופן עקרוני השיער שעבר החלקה יוותר חלק, אולם הבעיה היא בשורשים החדשים שצומחים. ככל שהשיער מתולתל ונוטה להיות נפוח יותר, ההבדל בין השורש החדש לשיער שעבר החלקה יהיה יותר משמעותי. אם כן, ככל ששיערך מתולתל יותר בשורש, סביר שיהיה עליך להקפיד להתייצב אצל מעצב השיער לעיתים תכופות יותר על מנת לחדש את השורשים. לעומת זאת, בעלי/ות שיער שנוטה להיות חלק יותר בשורש וגלי/מתולתל יותר למטה, כנראה יוכלו להמתין זמן רב יותר עד שיצטרכו לחדש את השורשים. ההחלטה היא אינדיבידואלית ותלויה רק בך.
- בנינו, כל אחד ואחת יודעים בדיוק מתי יש לחדש את ההחלקה כשהרגע הזה מגיע. בתור מישהי שמחדשת את ההחלקות כבר שנים אני יכולה להגיד בוודאות שאם אני לא מתייצבת אצל מעצב השיער שלי בדיוק 6 חודשים מיום ההחלקה הקודמת- אני לא מסוגלת להסתדר יותר עם השיער ללא החלקת השורש באמצעות מחליק. ההחלקה היא פתרון מדהים שחוסך המון זמן וכאב ראש, אבל במידה ולא מקפידים על התחזוק הבסיסי הזה מתחיל כאב ראש אחר…
התהליך במספרה – שלב אחר שלב
שלב מס' 0 (זה טיפ, לא חייבים) – הגיעו למספרה 5 דק' לפני וודאו כי ההחלקה אותה הזמנתם היא אכן ההחלקה אותה אתם עומדים לעבור.
אני יודעת שלפעמים זה קצת לא נעים, בעיקר אם אנחנו מטופלים במספרה הזו כבר שנים. אבל זהו תהליך יקר וארוך וחשוב שלא תהיינה פאשלות או אי הבנות עם מעצב השיער בנושא הזה. השורות הללו נכתבות מדם ליבי (סתם, לא להגזים) , אך כבר היו דברים מעולם. קחו לתשומת ליבכם.
שלב מס' 1 – חפיפת השיער.
כאמור, ראשית יש לפרק את קשרי המימן בין מול' החלבון ועל כן התהליך מתחיל בשטיפה של השיער. הייבוש בשלב זה הוא באמצעות מגבת בלבד (כלומר השיער עוד לח אך לא מטפטפים ממנו מים).
שלב מס' 2 – מריחת חומר ההחלקה (החומר המחזר) על השיער הלח.
זהו שלב יחסית חביב לדעתי. אתם עוד רעננים ובתחילת התהליך, אפשר לקשקש עם מעצב השיער היות ועוד אין רעשי פן שיפרידו ביניכם. כבר בשלב זה תבחינו בריח החזק של חומר ההחלקה המחזר… טיפל'ה מבאס אבל זה גם לא ריח נוראי ואפשר להתרגל אליו.
שימו לב: לרוב, לאחר השלב הזה או במהלכו, ימשוך מעצב השיער שיערה מראשך ע"מ שיוכל לדעת האם ההחלקה עבדה על השיער כראוי וניתן כבר לבצע את השטיפה. זה עשוי לקחת זמן עד הגעת השיער למצב שהוא מוכן לשטיפה ועל כן מומלץ בחום שתביאו עימכם איזה מגזין/ ספר טוב ונשנוש כייפי לזמן ההמתנה הזה.
שלב מס' 3 – שטיפת השיער במים. תפנקו 😊
שלב מס' 4 – ייבוש השיער.
ראשית ייבש מעצב השיער את שיערך עם מגבת ולאחר מכן עם פן (רק ייבוש, ללא ניסיון להחליק את השיער באמצעות הפן). עכשיו, לא להיבהל! השיער אמנם יהיה הרבה יותר חלק כבר בייבוש הזה אך זו ממש לא התוצאה הסופית! . אני זוכרת את עצמי בהחלקה הראשונה מתמלאת דמעות בעיניים בשלב הזה כי אולי בזבזתי את מיטב כספי על שטויות. אז אין מה להילחץ… אנחנו רק באמצע הדרך וכך זה גם נראה!.
שלב מס' 5 – החלקת השיער עם מחליק.
בשלב זה בעצם ישנו עיצוב של השיערה כפי שאנו רוצים שתיראה בתהליך הסופי. בנינו, זה השלב השנוא עלי. בכל פעם מחדש, אני מגיעה לחלק הזה מפוחדת ומבוהלת ומזכירה למעצב השיער שלי, שעדיין סבלני לכך באורח פלא, שאני רגישה מאוד בקרקפת ושיזהר עלי. אז אני יודעת שזה מלחיץ, ובנינו, קורה לפעמים לקבל איזה מכת חום קטנה מהמחליק. אז כמובן שחשוב שהתהליך ייעשה אצל אדם מיומן שאנו סומכים עליו, אולם גם לנו יש חלק חשוב בכך שהוא יצליח. אל תזוזו יותר מידי, בלי קפיצות מיותרות ותנועות חדות. נשמו עמוק, הירגעו, גם השלב הזה יכול לעבור בנעם.
שלב מס' 6 – מריחת החומר המנטרל.
השלב שאני תמיד אוהבת לשכוח. כבר עברתי כשעתיים- שלוש במספרה, אני מרגישה שעשיתי כברת דרך וכעת השיער שלי גם מוחלק ואני נראית מיליון דולר. אבל לא לא לא… לא סיימנו! כעת יש למרוח חומר מנטרל ע"מ "לסגור" את קשרי הגופרית בחזרה ולקבע את המצב הקיים. החומר המנטרל הוא חומר מחמצן . גם לו יש ריח ייחוד , אולם פחות דומיננטי מזה של חומר ההחלקה המחזר.
שלב מס' 7 – שטיפת החומר המנטרל במים. כמעט סיימנו…
שלב מס' 8 – ייבוש סופי באמצעות פן.
בשלב זה, הייבוש באמצעות פן ייראה לנו את התוצאה הסופית. אם עדיין השיער איננו חלק (חס וחלילה טפו חמסה) עליך לפנות למעצב השיער לבירור הנושא…
- לפעמים בסיום נעשית מריחה של קרמים לאיזון השיער.
היתרונות של החלקה יפנית
- השיער מאוד חלק ומקבל מראה בריא יותר בסיום התהליך.
- החלקה לצמיתות.
החסרונות של החלקה יפנית
- תהליך ארוך.
- מחיר יקר יחסית ליתר ההחלקות.
- ניתן לבצע את התהליך רק על שיער שלא עבר כל טיפול כימי.
- בשעות שלאחר ההחלקה נותר ריח המאפיין את חומר ההחלקה.
- תהליך ארוך יחסית ליתר ההחלקות (בין 4-6 שעות).
- מומלץ שלא לאסוף את השיער בימים שלאחר ההחלקה.
החלקה אורגנית
למי החלקה אורגנית מתאימה? מתאימה בעיקרון לכולם. כל מי שמעוניין במראה שיער בריא, ואין לו
החלקת קראטין (החלקה ברזילאית)
כיום הטרנד הראשי לעיצוב שיער הפך להיות שיער חלק. שהרי, טבע האדם הוא לרצות את
החלקה צרפתית
למי החלקה צרפתית מתאימה? בעיקרון למי שלא העביר את שיערו טיפול כימי כלשהו, מלבד צביעה(ואז
החלקות שיער – איך לבחור את ההחלקה המתאימה עבורי?
מה לכותבת ולהחלקות שיער הפעם הראשונה בה הלכתי לעשות החלקת שיער, הייתה לפני 10 שנים.