כל אחד רוצה לחיות באיכות החיים הגבוהה ביותר שיש. איכות החיים נקבעת על פי פרמטרים רבים, אך אין ספק כי המשתנה החשוב ביותר בה הוא הבריאות שלנו.
לכן כאשר אנו חווים שבר מצב רוחנו יכול להיות ירוד ואנו נהיה עם הרגשה גרועה.
שבר זה דבר כואב במיוחד המגביל את התנועה שלנו ומקשה מאוד על חיינו. על רקע זה יש לציין כי יש משמעות אדירה לשאלה איזה גבש אתם שמים על השבר.
כיום יש שתי סוגים של גבס, גבס רגיל וגבס קל או סינטטי.
המשקל של גבס סינטטי אל מול גבס רגיל הוא הרבה יותר קל וזה יתרון אדיר.
חשבו על כך שאתם הולכים עם קילו פחות על היד או הרגל ותבינו מדוע גבס סינטטי הוא כה מומלץ וכה כדאי לעומת הגבס הרגיל.
מדוע רק אורתופד יכול להתקין גבס קל?
אם נפצעתם חס וחלילה ושברתם עצם בגוף אזי אתם חייבים לדעת כי רק אורתופד צריך להתקין לכם את הגבס, זה לא חוק מדינה זו פשוט העובדות שמדברות בעד עצמן. ההבדל בין אורתופד המתקין את הגבס ובין אדם שאין לו מומחיות הוא עצום ולכן לא כדאי לקחת את הסיכון ולתת לאדם מן הישוב להתקין לכם את הגבס. לאורתופד יש סל של כלים שעל פיהם הוא יכול לסייע לכם כמו זיהוי סוג השבר או צילום רנטגן שיסייע לו בהבחנה של איזה גבס מתאים לכם והיכן צריך לשים אותו. לכן אל תתפשרו ולכו אל אורתופד שיסייע לכם להתקין את הגבס הטוב ביותר.
מה מותר ומה אסור לעשות עם גבס?
עליכם לדעת כי יש הרבה איסורים למי שלובש גבס. קודם כל מבחינה פיזית יש הרבה מאוד דברים שאסור לעשות וזה ללא קשר לשאלה האם יש לכם גבס קל או גבס רגיל. אם יש לכם גבס אתם צריכים לשמור שהוא יהיה נקי, אסור לגרד מתחת לשכבת הגבס, ולעומת זאת אתם יכולים להתקלח עם הגבס. בסופו של יום הדבר הכי חשוב שאתם יכולים לעשות זה לבקש המלצות מה לעשות ומה לא לעשות מן האורתופד שלכם והוא ינחה אתכם כיצד לנהוג. זכרו כי ההוראות של האורתופד הן הקובעות וגם אם אתם קוראים באינטרנט משהו שמנוגד להוראות של האורתופד אין זה נכון ורק ההוראות של האורתופד יכולות להכריע בשאלה מה תעשו.
מה כדאי לעשות לאחר שהורידו לנו את הגבס?
לאחר שהורידו לכם את הגבס יכול להיות שעדיין תרגישו כאבים. בכדי להתמודד עם המצב הזה אחת האופציות שאתם יכולים לעשות זה להתחיל בטיפולי פיזיותרפיה. גם כאן ההמלצה של האורתופד היא החשובה ביותר והוא ינחה אתכם כיצד לנהוג ומה לעשות לאחר הורדת הגבס ולאחר ההחלמה מן השבר.