מתוך לא מעט תופעות שמהן כל אחד מאתנו עלול לסבול, ניתן לראות שפטרת בציפורניים היא תופעה יחסית נפוצה. למה זה קורה ואיך מזהים את המצב הזה? כל התשובות במאמר שלפניכם.
מה מוביל לפטרת בציפורניים?
כאשר מדברים על נושא כאוב כמו פטריה בציפורן ניתן לראות שהרבה אנשים מכירים זאת מקרוב כי בעבר הם סבלו ממנו. החדשות הטובות הן שלרוב זה עובר בלי טיפולים יותר מידי מורכבים, כי גם קרמים עם קצת אנטיביוטיקה יכולים לעשות את העבודה. מה שכן, חשוב להבין למה זה קורה כי אם נבין, פעמים רבות נוכל למנוע את התופעה. בין גורמי הסיכון ניתן לראות נתונים כמו זקנה, הזעת יתר, היסטוריה רפואית שכוללת פטרת, הליכה יחפה באזורים קהילתיים, פציעת העור ומחלת הסוכרת. כפי שניתן להסיק, חלק מהגורמים כן נמצאים בשליטה שלנו, כמו לדוגמא הליכה יחפה, אך יש גם גומרים שלא נוכל להשפיע עליהם, כמו גיל. מבחינת הסוגים השונים של פטרת בציפורניים ניתן לראות שיש ארבעה סוגים שונים והם: סובונגואל הייפרקרטוסיס, אוניקומיקוזיס רוחבי, אוניקומיקוזיס דיסטלי, אוניקומיקוזיס פרוקסימלי.
איך מונעים פטרת בציפורניים?
בין אם זה כבר קרה לכם בעבר ובין אם אתם חוששים שזה יקרה לכם, חשוב שתדעו שיש מספר דברים שכל אחד מאתנו יוכל לעשות כדי להימנע מהמצב הזה. לדוגמא: שמירה על כללי היגיינה מוקפדים בהחלט יכולה לסייע. כמו כן, גזירה נכונה של הציפורניים תשפיע גם היא על העניין וכך גם שימוש בגרביים שסופגים זיעה תוכל לעזור לכם להימנע מפטרת כזו. בעונות החמות יותר מאוד מומלץ להשתמש בנעליים כמה שיותר פתוחות ומאווררות, שכן בצורה כזאת הרגל יכולה "לנשום" ולהימנע ממצב של הזעה ופטריה.
מה עושים אם בכל זאת יש פטריה קשה?
חשוב להבין שיש דרגות קושי שונות לפטריות ברגליים ולא רק סוגים שונים של פטריות. לכן, אם כבר ניסיתם כל מה שאפשר לבד כדי להעלים את הפטרייה אך המצב לא משתנה, עכשיו זה הזמן ללכת ולראות רופא. זה לא אומר שישר הוא יציע לכם לעשות ניתוח מורכב, כי ברוב המקרים קרמים ואנטיביוטיקה מסוגים שונים יכולות לעשות את העבודה. מה שכן, במידה וזה לא עובד, כדאי לדעת שיש גם טיפולים נוספים שיוכלו להשיג את המטרה. מה שבטוח זה שאם תתעלמו מהעניין ברוב המקרים זה לא באמת מה שיעזור. בניגוד להרבה תופעות אחרות, דווקא בכל מה שקשור לפטרת בציפורניים הזמן לא מסייע. לכן, במידה ואתם לא מצליחים להתמודד עם העניין לבד ועם הקרמים שיש לכם, פנו כמה שיותר מהר לרופא. כדאי לדעת שיש גם רופאים מקצועיים שזו בדיוק המומחיות שלהם, כך שאם אתם כבר ניגשים לטפל בפטרייה בצורה רצינית, חשוב לבחור רופא מקצוען שתוכלו לסמוך עליו ועל הטיפולים שהוא מציע.