בגופנו יש כל מיני תופעות, ביניהן גם תופעת סוכר נמוך בדם. תופעה זו שידועה גם בשמה הלועזי היפוגליקמיה, מתרחשת כאשר רמות הגלוקוז בדם יורדות מתחת לרמה הנורמטיבית. מאחר ולגלוקוז יש תפקיד חשוב מאוד לתפקוד התקין של גופנו, תופעה של סוכר נמוך בדם עלולה להוביל לתסמינים שונים. במאמר זה נספר על התסמינים הללו ונסביר גם מי עשוי לסבול מהיפוגליקמיה.
תסמינים של סוכר נמוך בדם
התסמינים של סוכר נמוך בדם יכולים להשתנות בהתאם למצבו הבריאותי של האדם, לחומרת המצב ולגורמים שונים, אך יש כמה תסמינים נפוצים אוניברסליים. אחד מהמוקדמים בהם הוא רעד, שקורה לרוב בידיים. הרעד הזה הוא למעשה איתות של הגוף על הצורך בגלוקוז. סימפטום שכיח נוסף הוא הזעת יתר, במיוחד כשזה לא קשור באופן ישיר לטמפרטורה חיצונית גבוהה או לפעילות ספורטיבית. אנשים עם סוכר נמוך בדם מזיעים באופן פתאומי ומרגישים תחושות חום בגופם.
עוד תסמין שאפשר לחוות הוא רעב – תחושת רעב פתאומית עלולה לתקוף אתכם וכך הגוף בעצם אומר לכם לאכול כדי להעלות את רמות הגלוקוז הנמוכות. אנשים עשויים לחוש גם בסחרחורת בעקבות כך שהמוח לא מקבל מספיק סוכר.
אנשים עם סוכר נמוך בדם חווים גם דופק מהיר מהרגיל. ראייה מטושטשת גם נחשבת לסימפטום מוכר, וזה מאחר והעיניים מסתמכות על גלוקוז בכדי לתפקד כראוי. גוון עור חיוור יכול להיות תסמין להיפוגליקמיה בעקבות כיווץ כלי הדם. לבסוף נציין גם שבלבול, עצבנות ושינוי התנהגותי יכולים להעיד על סוכר נמוך בדם מאחר והמוח צריך גלוקוז כדי לפעול כמו שצריך.
מי סובל מרמת סוכר נמוכה בדם?
יש מספר קבוצות של אנשים שיכולים לסבול מרמת סוכר נמוכה בדם. הקבוצה המיידית היא כמובן חולי סוכרת. אנשים עם סוכרת מתבססים על הזרקת אינסולין ואם הם מדלגים על זריקה, מזריקים מינון לא נכון או לא אוכלים מספיק- זה מוביל לרמת סוכר נמוכה.
גם אנשים שיש להם חוסרים הורמונליים מסוימים, לדוגמה הפרעות בבלוטת התריס או אי ספיקת כליה, עשויים לסבול מהיפוגליקמיה וזה מאחר והמצבים הללו משפיעים על יכולת הגוף להצליח לווסת את רמות הסוכר שבדם. למי שסובל ממחלות כבד, כליות או לב גם כן עשויה להיות בעיה עם ויסות רמות הסוכר.
אנשים מעל גיל 65 הם גם קבוצת אוכלוסייה שעשויה להתמודד עם סוכר נמוך בדם. ככל שהגוף שלנו מתבגר, כך יותר קשה לו לספוג את המזון כמו שצריך. נציין גם שאנשים שסובלים מהפרעות אכילה עשויים לחוות סימפטומים אלה, וגם שיש תרופות מסוימות שיש להן תופעות לוואי שמשפיעות על הסוכר בדם.
לסיכום
קיימים מספר סימפטומים שונים למצב של סוכר נמוך בדם ויש קבוצות שונות באוכלוסייה שעשויות לסבול מכך. חשוב לפנות לגורם מקצועי כדי לטפל בבעיה.